22 Ağustos 2012 Çarşamba

Yeliz Cengiz


Daha ilkokula giderken öğretmeni onun içindeki tasarımcı ışığını görüp boynuna mezurayı astı. Okul temsilinde arkadaşları mühendis, doktor ya da öğretmen olurken o terzi oluverdi. O gün öğretmenine bu seçiminden dolayı kızsa da, Yeliz Cengiz'in yıllar sonra yapacağı mesleğinin ilk adımı o okul gösterisinde atıldı.

Ortaokulda okurken  yaz tatillerinde oyalanmak için yaptığı takılar ilk tasarımları oldu. Boş zamanlarını değerlendirmek adına yaptığı aksesuarlar Çeşme’de bir butikte satılınca Yeliz bu işin eğitimini almaya, sektöre güçlü bir isim olarak girmeye karar verdi.


Okulda dikiş dersleri başladı.Yeliz, beli büzgülü etek yapmayı öğrendi. İşte o gün arkadaşı ile birlikte kurduğu “Rokoko Design ” markası da nefes almaya başladı.
                          
Rokoko Design; özgünlük arayanların adresi haline geldi, etekler kapışıldı. Kazanılan ilk  para, iki arkadaşın boynuna kolye oldu.  
                         
4 yıllık akademik eğitim Yeliz’i her yönden tatmin etti. Tasarımlarını oluşturuyor, satıyor,  namı yavaş yavaş sektörde yayılıyordu. Bunun ilk göstergesi If Wedding Fashion Fuarı. Yeliz Cengiz’in sergilediği tasarımlar dünyaca ünlü modaevlerinden tam not aldı. Birçok firma onun ile çalışabilmek için teklifte bulundu. Ancak o İzmir'inden vazgeçmedi burada kaldı ve kendi markasını kurdu.

Danteller, tozlu renkler, yaşanmışlık hissi veren kıyafetler... "Yeliz Cengiz" markasını tutku ile hayata geçiren tasarımcı,  sanki kıyafet değil sizden bir parça yaratıyor.

                              
Herşeyin tekdüzeleştiği, fabrikasyon hale geldiği günümüzde farklı ve özel olmak
isteyenler için el emeği, göz nuru ile ürünlerini tasarlayan Yeliz Cengiz’in koleksiyonu için tık tık






1 yorum:

delidefteri dedi ki...

Merhaba,
blogunuzu keşfetmenin mutluluğu içerisindeyim şu an, paylaşımlarınızı zevkle okudum :))
bu tasarımlara da bayıldımm! kıyafetler bir masal dünyasından gelmiş gibi!

bana da beklerim:
http://delidefteri.blogspot.com/

:)