29 Temmuz 2012 Pazar

L.L.C / Lucky Lee Clothing



İlk oyuncağı;  eline verilen kumaş oldu. Oyalansın diye verilen o kumaş parçaları, yıllar sonra Menekşe İncioğulları’nın mesleği, hatta tutkusu oldu.



Evin üç hanımı;  anneanne, anne ve abla terziydiler. Haliyle Menekşe’nin bu meslek ile tanışması çok zaman almadı. Dikişlerden artan kumaşlar, onun hayal dünyasını yansıttığı kâğıtlarıydı. Genç kız, evin üç ustabaşısından fırsat kaldıkça bir şeyler tasarlıyor, dikmeye çalışıyordu.



Bu çabayı ilk keşfeden anne oldu. Kızının dikişe olan isteğini fark eden anne, o günden bugüne Menekşe’nin en büyük destekçisi. Menekşe lise yıllarında hedefinden şaşsa da, annesinin ona karşı inancı ile yeniden ayağa kalkar; hem de bu sefer, kendinden daha emin bir şekilde.
2008 yılında annesi ile birlikte gelinlik tasarımı üzerine dükkân açtılar. Usta çırak ilişkisinde Menekşe annesinden çok şey öğrendi. Kendini geliştirdi artık yuvadan kanatlanıp uçma zamanı …


Farklı birşeyler yapmak istiyordu, en iyi tasarımın ihtiyaç duyulduğu anlarda ortaya çıktığını düşünüp, ilk olarak kendi ihtiyaçlarını ele aldı.












Pinp-up kızları rock roll… Evet Menekşe’nin gönlünde yatan 1950’lerdi. Zaten koluna yaptırdığı pinp up kızı da, bu yıllara duyduğu özlemin, en büyük göstergesiydi.




Rockabilly akımı tasarımların çıkış noktası. Yıllardır hayran hayran baktığı o pinp up kızlarının kıyafetleri, rock roll sanatçılarının kabarık etekleri, elbiseleri, Menekşe’nin tasarım yolculuğunun şaheserleri oldu. Kâğıdın kalemin başına oturdu, çizgiler tasarıma, tasarım kıyafetlere dönüştü.




Kelimeler sizi yanıltmasın bir çırpıda okuduğunuz bu serüvenin, zorlukları da oldu. Menekşe denenmemişi denemek, özgür ruhlara özgür tasarımlar hazırlamak için yola çıkmıştı. Kıyafetlere hayat veririken istediği kumaşı bulmak,  arzu ettiği aksesuarlara ulaşmak kolay olmadı.

Materyal temini için ilk olarak yurtdışındaki tedarikçilerin kapısını çaldı ama astarı yüzünden pahalıya geldi. Kendi tedarikçilerini yarattı. Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi’nde, o çok sevdiği creepers ayakkabıları yaptırdı. Kumaşlarını dokutturdu ve aksesuarlar bizzat onun elinden çıkmaya başladı.

Menekşe rüyasını gerçeğe dönüştürmüştü. Markasının kurdu. Lucky Lee Clothing sanal dünyanın rock'n rolll yıldızı oldu.



Menekşe geldiği noktada başarısının haklı gururunu yaşıyor. Şimdi hedefi; markasını yurtdışına taşımak.


Menekşe'nin tasarımlarını ve markasını merak edenler için tık













1 yorum:

delidefteri dedi ki...

o kadar heveslendim ki bu başarı hikayelerini okudukça, iyi ki yazmışsın!
mezuniyete 4 ay kala okulu bırakıp biçki dikiş kursunun yolunu mu tutsam :))