17 Nisan 2013 Çarşamba

Battı Batik Kot Pantolona


Yıllar önce Ezgi isminde bir blogger vardı. Mart ayında post yazdı bir daha görülmedi. Ardından çeşitli söylentiler çıktı; ''Blog yazmayı bıraktı, evinin hanımı olmuş, Afrika'ya yerleşmiş'' gibi gibi...Kulağıma kadar gelen bu söylentilere açıklık getirmek için kayboluşumun üzerindeki sır perdesini kaldırıyorum ve neden uzun süredir ortalıkta görünmediğimi açıklıyorum: İş :) Gündem o kadar yoğun ki haberdeeeeen habere koşarken evde bir şey üretemez oldum. Uzun lafın kısası kendimi affettirmek için sizlere bir post hazırladım. Bakalım beğenecek misiniz ?

Eğer batik kot pantolonunuz yoksa sizi dövüyorlar. Hala sokak ortasında batik pantolonunuz olmadığı için ayıplanıyorsanız. Buyrun tarife ;
 
MALZEMELER
 
1 adet dolabın kuytu köşelerine atılmış yüzüne bakılmayan kot
1 adet dandik klorak ( kaliteli markalar renk açmıyor )
1 litre şehir şebekesi suyu
1 adet kova
yeteri miktarda paket lastiği
 
YAPILIŞI
 
Kovamıza 3 bardak klorak,  5 bardak su karışımını döküyoruz


 
 

Kotumuzu paket lastiği ile bağlamaya başlıyoruz.

  
 
İşte pantolonu yaparken aşamaları fotoğraflasaydım  daha iyi bir anlatım olabilirdi. Elimden geldiğince anlatmaya çalışıyorum . Kotu  istediğiniz yerlerinden tutup iyice bağlayın. Kot küçücük kalıncaya kadar tekrarlayın işlemi. Ve  kloraklı suya atın. Kotun rengi atıncaya kadar bırakın sonra  çıkarın lastikleri çözün. Balkonda açık havada kurumaya bırakın.
 
Şimdi sıra benim kotuma ne  yaptığımı görmekte :)
 
Gün ışığı altında bir çekim
 
 
 
 
 
Pantolonun ve batiğin gerçek tonları
 
 
 
 

 
 
 
 
Gördüğünüz gibi pantolonda çiçek deseni ortaya çıktı. Ben sonuçtan memnun kaldım :)











 



 

2 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba.kot pantolonunuza bayıldım.çok güzel olmuş.kotu lastikle bağlamadan önce veya bağladıktan sonra çamaşır suyuna atmadan ıslattınız mı.yani kotu çamaşır suyuna ıslatıp mı attınız kuru mu attınız.

Unknown dedi ki...

Çok teşekkür ederim :) Kotu su ile hiç buluşturmadım. Direkt lastik ile bağlayıp klorak karışımının içine attım. Kuruydu kot.